Снимка: Reuters, архив
fallback

Няма официална информация от Техеран, че на борда на задържания кораб е имало български граждани, съобщи говорителят на МВнР Бетина Жотева.

"Още снощи, когато се е появила информацията в медиите, нашият посланик е осъществил връзка с всички компетентни ирански органи по веригата включително и с посолствата. Досега няма потвърждение от официалните ирански власти, че на борда на този кораб е имало български граждани", обясни Жотева, цитирана от "Фокус“.

Oще по темата

Има съмнение само за един - за капитана, заяви тя и добави, че посланикът ни в Техеран е в постоянна връзка с иранските власти и колегите си от другите посолства

Жотева цитира официалната агенция ИРНА, която съобщава, че корабът е бил задържан, защото граничните сили са забелязали "нещо съмнително в него". Не знаем чий е корабът, коя фирма го обслужва, знаем само, че плава под
флага на Маршалските острови, посочи тя.

От МВнР уточняват че сигналите от Техеран не са обезпокоителни и се надяват, че корабът скоро ще бъде пуснат.

Контейнеровозът "Тигрис" с 24-членен екипаж беше задържан в Персийския залив и отклонен към пристанище Бандар Абас вчера.

Според представител на иранските власти контейнеровозът е задържан по решение на съда във връзка с неплатени дългове на компанията собственик.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback