Снимка: архив Нова телевизия
fallback

Дори и с премиерска препоръка Даниела Борисова, чистачката с двете висши, не можа да се издигне до друга длъжност и продължава да чисти. Предприятието "Напоителни системи" в Дупница, където жената работи, обяви, че няма други длъжности за нея.

Това стана ясно от пост на соцдепутатката Мая Манолова в профила й във Facebook. Историята на Даниела стана известна именно благодарение на червеното острие. Преди около месец тя заведе жената в парламента и разказа драмата й на премиера.

Oще по темата

Тогава Даниела бе току–що уволнена като чистачка от "Напоителни системи", въпреки че има две висши образования, едното от които ядрена енергетика.

Борисов се ангажира да върне жената на работа и се обърна към Манолова: "Лично ще проверя как е възможно във вашия мандат на жена с две висши да не ѝ намерите работа и да я направите чистачка". От съобщението на Манолова излиза, че той е успял да върне Даниела на работа, но пак като чистачка.

"Въпреки благословията на Бойко Борисов, Даниела Борисова, която ви представих неотдавна, продължава да работи като чистачка в Напоителни системи и няма позиция, на която да бъде назначена. От структурата си измиха ръцете, че няма други длъжности", написа днес в профила си Манолова.

Тя обяви и че ще предложи Даниела да заеме длъжността ръководител на хидротехническия район в Дупница.

"Борисова, както и Марио Нешев - сегашният ръководител на района, са с образование, което не се доближава до Напоителни системи. Нешев е завършил пощи и далекосъобщения. Освен това господин Нешев съвместява позиции и в други структури", написа Манолова.

Тя уточни, че сегашният директор е и член на Съвета на директорите на друго държавно дружество - "Агро вот инвест", което по смисъла на Закона извършва сходна дейност. Също така той бил и едноличен собственик и управител на частно търговско дружество. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

44

анонимен2

преди 9 години

Мая "Костинбродска" е толкова "умна", че имаше една партийна задача - Изборния кодекс и тя се провали! Най и приляга да се фръцка в парламента и да разваля семейства, но май вече и за това не става -стара изхабена и напудрена!!!

43

Анонимен

преди 9 години

Най-лошото у нас е, че не се цени образованието!! Като чета коментарите се убеждавав в това. А е известно, че да се учи е най-трудно и неприятно!! Защото трябва да се мисли за са се усвояват знания. И как искате да има уважение към завършилите като самият премиер е полуграмотен, първичен и нискоинтелигентен. Превърнал се в "Бащица" защото цялата власт е в ръцете му и решава както му скимне. А нормално за много простият човек е да мисли, че може и знае всичко. Ето защо ще сме най-зле в ЕС.

42

вера

преди 9 години

"Тя обяви и че ще предложи Даниела да заеме длъжността ръководител на хидротехническия район в Дупница."Те политиците в БГ така знаят да се заемат ръководни длъжности. Това конкурсите изобщо не им влизат в сметките. Кой по-добре от тях да знае, че са само за пред нас, наивниците.

fallback