Снимка: архив Булфото
fallback

Един от лидерите на РБ Радан Кънев обяви, че първите мъже в държавата са показали доверие във военния министър Николай Ненчев.

Над три часа министри и политически лидери, заедно с премиера и шефа на парламента, заседаваха заради състоянието на българската армия. След разговорите Кънев обяви, че по време на тях е видял точно обратното на исканата оставка на Ненчев.

Oще по темата
Самият министър пък обясни, че е доволен от срещата при Плевнелиев.

След нея първите политици на държавата излязоха с обща позиция, че подкрепят увеличаването на средствата за войската с 2% до 2020 година, но не подкрепиха искането на Ненчев за 2,5 млрд. лв. допълнително за тази година.

Въпреки това Ненчев обяви, че е доволен от постигнатото. „Това беше изключително важно  както за България, така и в частност за въоръжените сили“, каза Николай Ненчев на излизане от заседанието на Консултативния съвет по национална сигурност.

Министърът, който е от квотата на РБ, беше приветстван от десетки свои симпатизанти, които още сутринта дойдоха пред президентството, за да засвидетелстват подкрепата си за него. Тя идва на фона на слуховете, че Ненчев ще бъде отстранен от кабинета и на публичните критики от страна на АБВ към работата му.

Съпредседателят на Реформаторите Радан Кънев пък обясни, че военният министър е получил подкрепа по време на заседанието.

„Николай Ненчев получи много силна подкрепа и от държавния глава, и от главата на правителството, и от колегите от парламентарните групи“, каза той. „Точно обратното на неговата оставка видях днес“, отвърна Кънев на въпрос за евентуалното отстраняване на Ненчев от кабинета. Според лидера на ДСБ по време на заседанието при президента било показано „повишено ниво на доверие“ към политиката, която Ненчев олицетворява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Ala-Bala

преди 9 години

Перуката, няма да може да вземе голямата комисиона за старите американски самолети. ББ го рязна. Радане не разчитай на този алчен земеделец!

22

уйо

преди 9 години

Земеделеца който е министър на отбраната имал фенове.....и го подкрепяли че ще дават 3 милярда на НАТО....това виц ли е?

21

Анонимен

преди 9 години

Радане,нагло еврейче,първо спечели някой лев за тази държава,после спечели избори и тогава,ако някой ти делегира да харчиш,харчи,но до тогава,си затвори устата проста

fallback