Снимка: Архив Булфото
fallback

"Сръбският президент нагло излъга в очите нашия президент по време на срещата им, че учебниците на български език за сънародниците ни в Сърбия са отпечатани". Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

Въпросът за осигуряването на учебници на български език за сънародниците ни, живеещи в западната ни съседка, бе повдигнат по време на официалните разговори между президентите на България и Сърбия по време на официалната визита на Росен Плевнелиев в Белград през март. Българският президент е получил уверение от президента на Сърбия Томислав Николич, че учебниците за българската общност в Сърбия вече са отпечатани.

"Белград играе стар балкански номер - пред чужденците говори едно, а вътре прави друго", коментира този повод евродепутатът Ангел Джамбазки.

"Усилията ни са в рамките на преговорите между Белград и Брюксел през нашите лостове и възможности да се опитваме да накараме сръбските власти да прилагат на практика законите, които са написали, както и да не разделят българската общност и да не правят опити да я разбият", каза още Джамбазки.

Разговорът на водещата Милена Милотинова с евродепутатите Андрей Ковачев и Ангел Джамбазки за спешните мерки на ЕС по отношение на бежанската криза и мерките срещу трафикантите на хора в Средиземно море, и стъпките, които трябва да предприеме Република Македония, за да получи дата за преговори за еврочленство, гледайте в предаването "Брюксел 1" по телевизия и радио Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 8 години

И ти излъга избирателите си първо като се коалира с бареков, а после с коалиция бостан....

17

Шаран -БГ

преди 8 години

Какви са тези простотии? Политик не лъже, не може да лъже, не иска да лъже!! И да иска НЕ Л Ъ Ж Е ! Запомнете го не е толкова трудно !!

16

FBI

преди 8 години

Да не забравят да питат Сръбския Президент от къде Сърбите в Германия имат Български документи за самоличност (ЛИЧНИ КАРТИ) при това без да са били някога в България

fallback