Снимка: Булфото
fallback

Министърът на културата Вежди Рашидов благодари на всички, които в последните дни изразиха подкрепата си за него и за това, което той и неговият екип правят за българската култура.

В писмо, изпратено от неговия пресофис, министърът моли хората, които в социалните мрежи организират за събота митинг в негова защита, да не правят такова публично събиране.

Oще по темата

"Вежди Рашидов е дълбоко убеден, че не бива да се противопоставят едни хора на други хора", допълват от пресцентъра на Министерството на културата.

Молбата им идва ден, след като стотици общественици и културни дейци се събраха под прозорците на министерството, за да поискат оставката на Вежди Рашидов.

Те обявиха снощи, че не желаят Вежди Рашидов да е министър на културата, а поводът за недоволството им стана арогантното поведение на министъра, който обвини уволнения от хор "Йоан Кукузел" тенор Георги Петров, че омаловажава постиженията на държавата заради изложбата на тракийски съкровища в Лувъра.

Петров поиска хонорар за представлението на хора в Париж, което изкара министъра извън контрол. "Ще му дадеме 100 лв., за да се успокои и да не пее, ако може. 50 лв. ще ги дам от моя джоб", отвърна му министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

62

Анонимен

преди 9 години

Балет маистор оперен певец туий е интилигенцията в бг искат на готово бок.

61

Искутовет

преди 9 години

Навремето оня другия мафиот Боян Радев го пращаха Живковите да пазарува изкуство на черно, те му дадат 20 лева за 2 картини той обаче тарикат и спазари 3. Е ми третата за него те тия частни колекции да не мислите не не ги е плащал народеца от селата? Сега Веждито да не мислите че прави нещо по различно? Тези мутафети и връзки се предават на пура и чаша скоч, а на сдухания народ на коча таша*ите!!!

60

Анонимен

преди 9 години

Аз бих му дал 50 лв. от сабствения си джоб, за да не е министр

fallback