Снимка: Reuters, архив

Въпреки че вчера депутатите одобриха искането на "Атака“, в петък, като точка първа Народното събрание да обсъди решение за признаването на арменския геноцид в Османската империя, изненадващо днес подмениха дневния ред.

Неочаквано те одобриха предложението на председателя на комисията по земеделие Румен Христов /РБ/ утре в началото на заседанието да приемат на второ четене промените в Закона за ползването на земеделските земи, а след това решиха, че точка втора ще е обсъждането на Закона за финансовите инструменти.

Това на практика означава, че до решението за арменския геноцид въобще няма и да се стигне поради недостиг на време, защото в петък от 11 ч. започва традиционният парламентарен контрол.

"Атака“ пък настоява освен да се приеме решение за признаването на арменския геноцид, да се обяви и 24 април за ден за отбелязване на паметта на жертвите му.

След като обаче стана ясно, че до обсъждането на предложението въобще няма да се стигне, националистът Станислав Станилов обвини, че поведението на парламента е позорно.

"Скандално подменяте точката и се правите на ни лук яли, ни лук мирисали", обърна се той към народните представители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase