Снимка: архив, Булфото
fallback

Данъчните ще проверяват имущественото състояние на пазарджишкия кмет Тодор Попов.

"Националната агенция за приходите ще провери кмета на Пазарджик по надлежна методика, през която са минавали много публични личности, ще се установи дали имат основание упреците, които бяха отправени", разясни финансовият министър Владислав Горанов.

Oще по темата
От репортаж на bTV стана ясно, че кметът има имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри в село Паталеница, а според общински съветници този начин на живот не съответства на доходите му.
 
Горанов обеща нулева толерантност към всеки опит да бъде нарушаван държавният интерес чрез злоупотреби с публични средства – чрез неплащане на данъци или неефективно разходване на целеви разходи.
 
Министърът заяви, че резултатите на НАП и митниците за първите месеци на годината са окуражителни.

"Неслучайно по окончателни данни към 31 март 218 млн. лв. имаме излишък с натрупване, което не е постигано от предкризисните времена. Доста повече средства са постъпили в бюджета", заяви Горанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

анонимен

преди 9 години

всички се натискат да ходят при секретарката

26

Това е България

преди 9 години

Това е подобрено копие на Ценко Чоков.Нагъл местен дерибей на държавна служба грабещ с пълни шепи.Беше спряган за служебен премиер,председател на сдружение на кметовете или нещо подобно.Но без протекция от най-високо ниво в БГ никой нищо не може да направи,разберете.Едва ли нещо ще излезе от тая проверка.Нали помните НАП как обикаляха с хеликоптер имотите на мафиозите,щяха да ги бутат.Бутнаха пет бараки на морето.И барбекюто на Доган.Тоя ще извади от 9 кладенеца вода и ще излезе чист.

25

1

преди 9 години

Нищо няма да намерят. Човека е невинен. Пестил е от закуски.Освен това е неправомерно натопен от завистливи хора които не могат да пестят от закуски !

fallback