Общ преглед

 

Тактически демонстрации на действия при бунтовническа операция започнаха на учебния полигон "Ново село". Те са част от програмата на на ВИП-деня на съвместната българо-американска подготовка "PLATINUM LION 15-2", на който присъства и министърът на отбраната Николай Ненчев.

В демонстрациите днес участват 105 български военнослужещи, 25 румънци и около 300 американски пехотинци. Те симулират бойна стрелба, разкриване на противник и унищожаването му с леко стрелково оръжие.

Съвместната българо-американска подготовка "PLATINUM LION 15-2" се провежда от 5 до 17 април. Обучението е фокусирано върху изграждане на способности за действия при антибунтовнически операция.

Подготовката е основна част от многонационалната подготовка "BLACK SEA ROTATIONAL FORCE 15.1", която се провежда от февруари до август, тази година на територията на България и в 19 други държави, членки на НАТО и "Партньорство за мир".

В подготовката участват военнослужещи от състава на 31-ви механизиран батальон, 38-ми механизиран батальон и щаба на Втора Тунджанска механизирана бригада, от Втори батальон на Осми полк "Морска пехота" на Корпуса на морската пехота на САЩ и от Втори батальон на Първа механизирана бригада на Сухопътните войски на Румъния.

Едновременно с "PLATINUM LION 15-2" на полигон "Ново село" се провеждат още две подготовки - "STEADFAST LEV 15" и "ОТВЪД ХОРИЗОНТА 15". Общо в трите подготовки участват около 1200 военнослужещи с над 100 единици бойна и осигуряваща техника.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар