Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

От 1-ви май ще бъдат увеличени с 20% заплатите на служителите с най-ниско възнаграждение в Агенцията по горите. Това съобщи премиерът Бойко Борисов, който участва в официалното откриване на Седмицата на гората. Всички работници в Агенцията ще получат и ново облекло.

Борисов поиска от тях да следят камионите с дървен материал да не бъдат претоварвани, за да не повреждат пътната настилка.

"Където има някой да ви притеснява, да ви оказва натиск – просто ще ги смажем. Няма от кой да ви е страх, вършете си работата. Подайте сигнали и гледайте след това какво става. Камионите с дървен материал са изключително тежки. Претоварвате ги. Пътищата в по-малките населени места са изчислени до 5 тона. Като минат тези камиони, ги чупят като вафли, а като стъпят на магистралата, я правят на коловози", разясни премиерът, цитиран от БНР.

Борисов настоя, че горските наблюдават целия процес.

"Един ТИР препълнен, а аз празен или полупразен не съм видял, по пътищата е около 60 тона. Няма път, ако не е от бетон, да издържи", допълни министър-председателят.

Министърът на земеделието Десислава Танева обеща промяна в начина на стопанисване на горите.

"Всеки от вас, който стои тук, трябва да си даде ясната сметка, че ние трябва да положим усилия тази ерозия на доверието към системата да спре. Във всички политики и решения, които вземаме, повярвайте, никога водещият критерий няма да са парите, които може да даде тази система или печалбите, които могат да дадат. Ние сме изправени пред общественото искане да променим начина на стопанисване на гората", подчерта тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase