Бойко Борисов. Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов спира обществената поръчка за кетъринг в самолетите на властта.

Още по темата
„Напълно подкрепям критиките за обявената от „Авиоотряд 28“ обществена поръчка за кетъринг. След като се запознах с екзотичното меню, съм разпоредил на министъра на транспорта обществената поръчка да бъде спряна“, пише Борисов в социалната мрежа Facebook.

За една година кетърингът на първите във властта излиза до 48 хил. лева, става ясно от обявената обществена поръчка.

Тя беше за доставка на хранителни продукти, алкохолни и безалкохолни напитки и консумативи за бюфета на двата самолета и трите хеликоптера, които се ползват приоритетно от президента, премиера и министрите.

Според обявлението на борда на самолетите и хеликоптерите ще се пие само 12-годишно шотландско уиски, лондонски джин, руска водка и ликьор от ирландско уиски и сметана.

Предвиждаше се ползващите услугите на "Авиоотряд 28" да консумират предимно леки основни ястия от телешко месо и риба, както и деликатеси - октопод, калмари и омар. Имаше и вегетарианско меню, не беше забравен и десертът - торти, тирамису, плодове.

Министерският съвет е една от институциите, която по закон използва „Авиоотряд 28“.

Премиерът настоява занапред разходите за кетъринг да бъдат максимално редуцирани и да се търси икономически най-изгодният вариант.

Аз лично заявявам, че отказвам да бъда обслужван от кетъринга на авиоотряда и при бъдещите ми работни полети такъв няма да има, отсича Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase