Снимка: архив, БТА
fallback

След двудневни спорове депутатите в парламента размислиха и решиха все пак да дадат защита от дискриминация на хората, сменили пола си.

Изненадващо ГЕРБ промениха нагласата си да откажат подкрепа за искането на Европейската комисия. При вота си в края на миналата седмица депутатите на Борисов гласуваха против защитата, но днес вече бяха "за“.

Днес обаче в парламента дойде социалният министър Ивайло Калфин, който им разясни цялата комуникация с ЕК по темата и ги убеди, че няма мърдане.

Oще по темата

С приетия текст парламентът разшири списъка на хората, които подлежат на защита от дискриминация и с тези, които са сменили пола си.

Вотът бе предшестван от кратки дебати. Тунчер Кърджалиев от ДПС обяви, че отношението към сексуалните различия в България трябва е с нов поглед. „Трябва да се излезе от темата за предубеждението“, призова той.
Той беше репликиран от националиста Десислав Чуколов. „Давате ли си сметка какво гласуваме тук?, попита той и допълни: „Имате деца, някои внуци – бихте ли им го обяснили по адекватен начин това?“, попита депутатът. Той запита и какво ще ни направи Европейската комисия, ако не приемем текста. „Ще ни бомбандира ли?“, обърна се той към мнозинството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 9 години

На светлия християнски празник Благовещение еврейско-турско-масонската мафия от праламента в лицето на герб,допс,реформаторите партията на ковачки -бдц пишман патриотите и плюмките на гоце от абв гласуваха този срамен закон за третия пол.само партия Атака отново се държа дойстойно в българския парламент и защити българския народ и неговите православни ценности гласувайки против този срамен акт.

46

Tina

преди 9 години

И това го решиха в деня на жената и майката християнка.На Благовещение.Изгаври се с Бога и християнството, Борисов.Оттук нататък не чакай подкрепа от Него...

45

ceci_

преди 9 години

do #55Да, "Владо Кузов - Президент", имаме си Президент от третия пол, нито мъж, нито жена. Крайно време е да се случи и Президент-педофил. 3 х Ура за най-толерантната нация на континента!

fallback