Снимка: БТА

В началото на втората половина на годината в редица населени места в страната ще са ясни кандидатите на БСП за местния вот.

Още по темата
Това съобщи днес зам.-председателят на БСП Янаки Стоилов при представянето на резултатите от проведения край Варна двудневен семинар на партията за предстоящите местни избори, цитиран от БТА.

Той допълни, че за местните избори БСП ще предложи ангажименти в 10 направления, които ще бъдат обсъдени и на конгреса на партията. Сред тях са заетостта и доходите. От БСП ще предложат поне 50 процента от средствата за издръжка на децата в детските градини да се поемат от общините.

Сред ангажиментите на партията са откриване на дневни центрове за възрастни хора в общините, 24-часово медицинско обслужване на териториите им, наличие на денонощна аптека във всеки областен град.

Стоилов посочи, че местните избори са решаващи за БСП и партията трябва да запази позициите си, да възстанови доверието и да разшири избирателите си.

БСП трябва да отправи ясни, социални, леви, демократични и европейски послания, коментира лидерът на Партията на европейските социалисти /ПЕС/ Сергей Станишев. По думите му най-важното за местния вот е БСП да разбере и почувства, че има какво да даде.

"Нито ГЕРБ са толкова силни, нито ние сме толкова слаби, колкото изглежда", заяви още Станишев. Той смята, че ако БСП подходи на местните избори смело, иновативно и отворено към обществото има добри шансове за успех.

В двудневния семинар на партията участваха повече от 250 представители на актива на БСП. Сред лекторите бе и генералният секретар на ПЕС Ахим Пост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase