Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА
fallback

Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов защити президента Росен Плевнелиев от нападките на опозицията след обръщението на държавния глава към парламента.

Oще по темата

„Недопустимо е да има неуважение към президентската институция и - дали ни харесва, или не, трябва да се съобразим с това, което имаме като президентска институция“, заяви Цветанов.

Той похвали държавния глава, като припомни, че именно на него се е паднала нелеката задача да съставя служебни правителства поради липсата на консенсус да се формира парламентарно мнозинство.

„Вие не допринесохте за нищо добро към българското общество”, обърна се той към депутатите от левицата, като напомни, че са управлявали година и половина преди на власт да се върне Бойко Борисов.

Според него е нужно да има обществен и политически консенсус по теми като реформа в образованието, енергетиката, съдебната система, сектор „Сигурност”, за да се решат проблемите, а не да се задълбочават.

„ПГ на ГЕРБ ще участва активно в конструктивен диалог за осъществяване на истинския консенсус и възможностите за реформи”, увери той, но припомни, че поведението на ГЕРБ е по-различно от това, което се е наблюдавало в първия й мандат.

„Това, което днес искаме да показваме, е да бъдем истински европейци. Ние работим за обществена подкрепа за реални реформи и в местната власт, защото без местна и изпълнителна, няма как да има просперитет”, поясни той.

Цветанов отрече обвиненията на социалистите, че някои от оперативните програми за новия програмен период не са стартирали.

Той припомни, че в края на мандата на първото правителство на ГЕРБ през 2013 година стратегическото споразумение с ЕК е било готово, но в рамките на една година от управлението на БСП и ДПС два пъти беше връщано поради неточности в начина, по който трябва да бъде подписано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

gery

преди 9 години

До начоimame sad i prokuratura samo sa mnogo korumpirani!

29

Цеко

преди 9 години

Ето чия любовница бил президента)!

28

анонимен

преди 9 години

ИСТИНСКИТЕ ЕВРОГЕЙЦИ СПЯТ ПО ТРИМА---ЦЕЦО ИПРЕЗИДЕНТА СА ДВАМА---НОЙ Е ТРЕТИЯ

fallback