Цветан Цветанов Снимка: архив, БТА
fallback

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е убеден, че новият шеф на ДАНС няма да влиза в политически сценарии и ще е допълнителна гаранция срещу превръщането на Агенцията в политическа полиция.

Oще по темата
По-рано днес Министерският съвет реши Димитър Георгиев да бъде председател на Агенцията.

Цветанов припомни, че той е бил негов зам.-министър и дългогодишен служител в сектора на сигурността. „Беше част от моя екип, безупречен зам.- министър, всеки, който е правил професионални срещи с него, е бил изключително удовлетворен“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ.

Цветанов припомни, че през последните месеци Георгиев е бил съветник на вицепремиера Меглена Кунева на тема „Шенген“. Той предположи, че прекият контакт я е убедил да го предложи на премиера.

Цветанов обясни, че смесването на контраразузнавателните и полицейските функции при ДАНС е било премахнато още с новия Закон за МВР.

„Убеден съм, че Димитър Георгиев никога няма да допусне ДАНС да влезе в политически сценарии. С неговия управленски опит и екипа, който ще сформира, съм сигурен, че това ще бъде допълнителна гаранция срещу превръщането на ДАНС в политическа полиция“, отговори Цветанов на репортерски въпрос.

Според зам.-шефа на ГЕРБ най-важната роля на ДАНС е да предприеме адекватни мерки в борбата срещу тероризма.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 9 години

А всъщност ДАНС какво прави? Имам предвид полезно за България и българските граждани. Щото ако е нищо по-добре да се закрие. Ето едно предложение за реформа в МВР.

11

ТЮЮ, ХАМАН БЕ

преди 9 години

И КОЙ ГО КАЗВА, МОЛЯ ВИ СЕ. НАЙ - ПАРТИЙНАТА КРЕАТУРА НА МУТРОПОЛИЦИЯТА ЦВ.ЦВ. ВЕРВАМЕ МУ/ВИЖ МИ ОКОТО/

10

Анонимен

преди 9 години

Щом Цветанов го xвали, значи не струва.

fallback