Снимка: Булфото, архив
fallback

Правителството предлага на президента Росен Плевнелиев да издаде указ за назначаване на Димитър Георгиев за председател на Държавната агенция "Национална сигурност" (ДАНС), стана ясно от решенията на днешното правителствено заседание.

Oще по темата

Димитър Георгиев е завършил ВВТУ "Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ "Неофит Рилски", от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР.

След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар. От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което – до 28 май 2013 г., заема поста заместник-министър на вътрешните работи.

В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул”, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност в „Теленор България”.

На днешното правителствено заседание стана ясно още, че кабинетът предлага на президента да издаде и указ, с който да освободи контраадмирал Димитър Денев от длъжността командир на Военноморските сили и от военна служба, считано от 13 април 2015 г., поради навършване на пределна възраст за притежаваното звание.

До назначаването на титуляр, но за срок не по-дълъг от една година, да заеме поста е предложен сегашният заместник-командир на ВМС комодор Димитър Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Brawo

преди 9 години

Довчера в ДС днес в ДАНС.

6

hajvanko

преди 9 години

I tova dozivqhme - zepeec boss v DANS!!!

5

до прокурор-пенсионе

преди 9 години

Осъден на първа инстанция е хубаво назначение?Социолог,без един ден стаж в МВР е читаво назначение?И още,и още.......По тази логика,защо не вземат някой икономист да го направят шеф на хирургията например.Това ще е най-доброто назначение.

fallback