Снимка: архив Булфото
fallback

Реформаторите обещаха подкрепа на ГЕРБ за балотажа за кмет на Сърница тази неделя. За гласовете на жителите на най-новата община ще се борят кандидата на ГЕРБ и този на ДПС. Реформаторите отпаднаха от надпреварата като останаха трети, но спечелиха достатъчно места в общинския съвет, за да формират мнозинство с ГЕРБ и да оставят партията на Местан в опозиция.

Oще по темата
След среща в парламента ГЕРБ и Реформаторския блок дадоха да се разбере, че биха приложили модела „Сърница“ и на местните избори през есента и че е възможно да имат общи кандидати в някои от общините.

"Изборите в Сърница могат да дадат модела, по който ще са изборите през есента“, каза след разговорите шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов. Той обясни, че всяка от двете партии ще вземе своето решение за начина, по който ще участва на вота.

"Когато на местни избори имаме кандидат или един от тях отива на балотаж, ще подкрепим съответния кандидат“, каза още Цветанов. Той допълни, че и ГЕРБ и РБ от опоненти на вота в Сърница, „могат да покажат, че изборите минават съвместно между ГЕРБ и РБ“. Зам.-шефът на ГЕРБ обясни и че сътрудничеството в Сърница е първа стъпка и добра стратегия за предстоящия вот.

Съпредседателят на групата на Реформаторите Найден Зеленогорски също обясни, че предстои местните организации да вземат решението си за кметските избори. „Те сами ще решат дали да участват като опоненти или ще предложат друго“, каза Зеленогорски и допълни, че централното ръководство би приело тяхното виждане.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 9 години

и сега, след изборите, всички депесари ще са с по два часовника и още един- крачен часовник с махало за отзаде!

23

SDF

преди 9 години

BOKLUCI!

22

Анонимен

преди 9 години

TRIMA ZAGUBILI SVOIATA IDENTICNOST--DNES SAUZNIZI V OGRABVANETO NA BALGARIA.

fallback