Снимка: БТА

Предложенията ми за членове на Комисията за защита на потребителите не са партийни назначения, обяви министърът на икономиката Божидар Лукарски, цитиран от агенция "Фокус".

Още по темата

През седмицата беше назначено ново ръководство на комисията, членовете на което са: Константин Арабаджиев и Константин Райков, членове и на ръководството на СДС.

Според Закона за защита на потребителите ръководството на комисията не може да заема ръководни партийни длъжности.

Лукарски обясни, че двамата са подали оставки в СДС още в деня на назначаването им.

"Всички изисквания на закона са изпълнени. За мандатните длъжности няма как да се проведе конкурс. Ако аз обявя конкурс, а Министерския съвет не го одобри, какво става - нямаме Комисия за защита на потребителите. Моите предложения не са партийни назначения. Аз съм преценил, че тези хора отговарят на изискванията. Те са си подали оставката и не са членове на СДС", подчерта Божидар Лукарски.

Относно упрека на лидера в оставка на АБВ Георги Първанов, че Реформаторският блок преяжда с власт, Лукарски посочи,че Първанов вече не е партньор във властта, той си подаде оставката.

Министърът пък посъветва Атанас Атанасов да си замълчи по темата, след като по-рано депутатът от ДСБ разкритикува решението му за тези назначения.

"Атанас Атанасов може да е недоволен от някои назначения лично и аз може да съм бил недоволен от назначението на заместник-министъра на вътрешните работи за начина, по който Атанасов го извърши, но аз си замълчах тогава, съветвам го и него сега да си замълчи", подчерта Лукарски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase