Румяна Бъчварова Снимка: БТА
fallback

Един от първите ангажименти, които новият вътрешен министър Румяна Бъчварова пое, е, че няма да има нито една тайна среща.

„От първия ден, в който съм в министерството, всичките ми външни срещи ще бъдат публично известни и обявявани още вечерта. Всеки е добре дошъл, който иска да разговаряме, но трябва да знае, че тази визита няма да остане тайна“, каза новият МВР шеф.

Тя се зарече да приближи министерството до гражданите и да го направи модерно, открито и прозрачно.

Новият министър обясни и че ще продължи политиката на предшественика си Веселин Вучков, както и ще запази екипа му. „Ще работим заедно, докато, надявам се, не ме опровергаят“, каза Бъчварова.

Тя потвърди, че е сама е избрала новия главен секретар, след като се е запознала с няколко възможности. Наследникът на Светлозар Лазаров бил от екипа на Веселин Вучков.

Бъчварова обясни, че е приела номинацията си като политическо решение. „Имам готовност да работя изключително много, но разбирам недоверието“, каза още министърът.

И тя, както и Борисов, изрази притеснение от етническите искри, които прехвърчаха в парламента. „Все още се надявам, че този тон се използва в пленарната зала за преки политически цели, вярвам в разума на всички българи и се надявам те да не се поддадат на този род внушения“, каза Бъчварова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

ВЕЩИЦАТА

преди 9 години

НАЙ-ПОСЛЕ БОЙКО СИ СЛОЖИ В ТРИ ВЪЗЛОВИ МИНИСТЕРСТВА ТРИ КУКЛИ ПОСЛУШНИ. ТОЙ ЩЕ НАРЕЖДА ТЕ БЕЗПРИКОСЛОВНО ЩЕ ИЗПЪЛНЯВАТ. И КАКВО ИЗЛИЗА НАКРАЯ НЯМА НУЖДА ОТ МИНИСТРИ И МИНИСТЕРСТВА ЩОМ ЕДИН ЧОВЕК В ДЪРЖАВАТА СЕ РАЗПОРЕЖДА И ПРАВИ ТАКА КАКТО НА НЕГО МУ Е УГОДНО.

14

Анонимен

преди 9 години

Тая па пуйка къде е тръгнала?

13

изумен

преди 9 години

Социологията и сигурността имат едно общо нещо помежду си........ и двете започват с буквата "с"!

fallback