Снимка: архив, БулФото

Съветникът на служебния премиер проф. Георги Близнашки и сегашен зам.-министър на вътрешните работи Цвятко Георгиев е едно от най-вероятните лица за поста председател на ДАНС, пише „Труд".

Още по темата

Той беше съветник на експремиера Близнашки по националната сигурност и се счита, че е от редиците на Реформаторския блок.

Георгиев е магистър по право и по история и география от ВТУ „Св. св. Кирил и Методий", магистър по психотерапия и консултиране от Нов български университет. Има следдипломни квалификации по медиация.

В периода 2010-2013 г. е експертен сътрудник в подкомисията за контрол над СРС към Народното събрание. Работил е в НСО и ДАНС.

Допреди дни за титуляр на поста главен секретар на МВР се спрягал заместникът на подалия оставка Светлозар Лазаров Георги Костов. В момента се търси друга кандидатура, доверили запознати.

Двата поста в службите бяха овакантени, след като премиерът Бойко Борисов поиска оставките на Лазаров и Писанчев в парламента.

Това стана само ден след оставката на вътрешния министър Веселин Вучков, който се оттегли на правителственото заседание в сряда с мотива за липса на процедура за рокади в службите.

В петък главният секретар на МВР и шефът на ДАНС също подадоха оставки, както ги призова премиерът.

За постовете им обаче все още няма официални номинации.

Освобождаването на Вучков и светкавичното предложение на Борисов за МВР шеф - настоящият вицепремиер Румяна Бъчварова, се очаква да бъдат гласувани от парламента утре.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase