Снимка: архив Булфото
fallback

Първата рокада във втория кабинет на Бойко Борисов е внесена в парламента. Проекторешението за освобождаването на вътрешния министър Веселин Вучков и смяната му с Румяна Бъчварова е в деловодството на Народното събрание.

Oще по темата
Това съобщиха от пресцентъра на НС, цитирани от БТА.

Предстои рокадата да се включи в дневния ред на депутатите. Очаква се решението за това кога точно да бъде гласуването да вземе председателският съвет на Народното събрание.

Вътрешният министър Веселин Вучков подаде оставка миналата сряда по време на заседанието на Министерския съвет. Той обяви, че причината за оттеглянето му е липсата на процедура за избор на нов главен секретар и нов председател на ДАНС.

Премиерът Бойко Борисов прие веднага оставката на Вучков, а ден по-късно номинира Бъчварова за поста. Също толкова бързо министър-председателят поиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и шефа на ДАНС Владимир Писанчев, като ден по-късно двамата си ги подадоха.

Още не е ясно кого ще предложи правителството на тяхно място.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Мдаааааааа

преди 9 години

Цеци пак стана министър!П.П.А на бас, че ще го оправдаят в съда. //////... Ако ще, не с компютър, ами с врачка да избират съдебния състав, Цице-Цеци винаги ще е прав . /////

5

до 10

преди 9 години

БУШОН.

4

Анонимен

преди 9 години

Такава глупост може да има само в България, нито една цивилизована държава няма да постъпи така. Абе сложете някой лесничей, баничар, миньо, барман, то голяма разлика няма. Направо това не е държава, пълна излагация. Е то на практика Бойко ще дърпа конците, а тази женица е един бушон, щото Боко иска да става президент, но това няма да се случи никога, защото до дни проционистката продажна шайка ще бъде изгонена с камъни сопи от властта, малко остава.... и в белене всички продажници и ***.

fallback