Снимка: БТА

Още следващия месец ще има съкращения в Министерството на отбраната, съобщи ресорният министър Николай Ненчев.

Още по темата
"Убеден съм, защото се вижда и с просто око, че има дублиране на някои структури, има хора, с които ще трябва да се разделим. Предполагам, че в рамките на следващия месец, на първо време, ще бъдат съкратени около стотина служители на администрацията, около 10 процента", каза той, цитиран от БТА.

В началото на година министърът предупреди, че заради отрязания бюджет ще се наложи да има редуциране на хора и то на администрация.

Николай Ненчев добави, че в момента тече функционален анализ, който трябва да даде много ясна представа и картина за разпределението на позициите в администрацията на министерството.

„Почти съм убеден, че няма да правим каквито и да е било съкращения по отношение на личния състав“, успокои днес той.

По отношение на спрения лиценз на военния завод "Дунарит"АД министърът изрази и своето лично безпокойство.

"Участвам в междуведмоствения съвет и ние разгледахме много внимателно материалите, които постъпиха. За съжаление, там имаше много негативни оценки, които няма как да споделя. Изразявам голямо безпокойство от това, което се случва", каза Ненчев.

Той посочи, че има и много сериозен проблем с утилизацията на боеприпаси. Поради много причини министерството не е могло да постигне споразумение с дружеството.

"Имаме 190 000 мини, които силно ме безпокоят и които се охраняват в момента от МВР. Имаме хиляди тонове боеприпаси, които трябва да бъдат утилизирани и в някаква степен разчитахме и на това дружество. Очевидно проблемите са доста тежки, доколкото разбрах се касае и за финансови зависимости", каза Ненчев.

Той припомни, че лицензът е отнет временно, като проблеми имало и със собствеността на дружеството.

"Вярвам, че самото дружество ще направи всичко възможно да оздрави предприятието. Ще окажем пълно съдействие и подкрепа във всяко отношение, но на този етап не бихме могли да отменим решението за лиценза", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase