Десислав Чуколов. Снимка: архив, Булфото
fallback

Депутатите от ПФ Димитър Байрактаров и от „Атака“ Десислав Чуколов отнесоха наказания, след като вчера стигнаха почти до бой.

На Байрактаров му се отнема думата в пленарна зала, а Чуколов е наказан с „порицание“, обяви председателстващият заседанието на НС Димитър Главчев, който коментира, че според ръководството на парламента поведението на двамата е недопустимо.

Oще по темата

Вчера напрежението ескалира в пленарна зала след изказване на Димитър Байрактаров по време на дебата за промени в Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

Той обяви от парламентарната трибуна, че ще прочете статия от лидера на "Атака“ Волен Сидеров от 1991 г., публикувана във в. „Демокрация“ под заглавие „Да освободим Альоша от наряд“.

Десислав Чуколов обаче се отправи към парламентарната трибуна и го замери с листове хартия, а след това към него се присъединиха и още депутати от партията.

Зам.-председателят на парламентарната група на ПФ Валентин Касабов днес обаче реагира остро на наказанието на съпартиеца си.

„Видно е, че стана практика колчем някой от ПФ вземе думата, срещу него се изправя една групичка, която започва да обижда, да крещи. Тези ексцесии говорят за сваляне на авторитета на Народното събрание и защо наказвате Байрактаров, който по никакъв начин не е обиждал никого“, обърна се той към Главчев.

Той призова ръководството на парламента, когато се стигне до такива ексцесии, да отстраняват от заседание тези, „които нападат и обиждат“.

Чуколов пък му отговори: „Ако спрете да говорите лъжи по наш адрес, ние ще спрем да говорим истини по ваш адрес“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

EVROPOL

преди 9 години

само Комисията осъдила престъпниците от Арабаконашкия Обир ще оправят България , друго не помага

18

Анонимен

преди 9 години

няколко коментра липсват , тоа Дасикане Ром модерататора пак ли той

17

Волене ОСТАВКА

преди 9 години

Волене давай Оставка ВЕДНАГА!!!

fallback