Радан Кънев. Снимка: Булфото, архив
fallback

Според съпредседателя на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев част от критиките на премиера Бойко Борисов към партиите, подкрепящи правителството, са основателни.

"Прав е за ниската дисциплина на нашите депутати и беше време някой да го каже на толкова високо ниво, така че да го чуят всички“, коментира той след обвиненията на Борисов, че депутатите от РБ, ПФ и АБВ не са в пленарна зала, когато се гласуват важни закони.

Oще по темата
Според Кънев обаче още при подписването на програмната декларация на правителството е било ясно, че има несъгласие по някои въпроси, особено с ПФ и АБВ.

Въпреки това той не смята, че има нестабилност в коалицията, защото се правят отстъпки и се чуват различните мнения.

Радан Кънев призна, че по време на срещата си вчера с Борисов премиерът го е информирал, че смята да посочи Румяна Бъчварова за вътрешен министър, след като Веселин Вучков подаде оставка.

"Аз благодаря на Бъчварова, че се съгласи, защото това не беше сигурно вчера. Това е силен знак за политическа отговорност от страна на ГЕРБ, вицепремиер да поеме вътрешното министерство. Така се прави в кризисна ситуация и крайно време беше вътрешното министерство да има жена министър“, коментира реформаторът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Вики

преди 9 години

Давай, хвали Боци, че може и да те издуха! Каква коалиция сте- шайка дърдорковци и мошеници ! Повече парламент няма да видите и на фотография!

19

vesko02

преди 9 години

Като дойдат парите всички забравят кои са ,що са и откъде са.

18

Дръндер

преди 9 години

Нека те светна нещо Радане, загуби ме като последовател с тези си думи! Защото в тая *** коалиция само се чува различно мнение, но не се приема! Кой заблуждаваш? Бъчварова и МВР? Леле сега я втасахме!

fallback