Румяна Бъчварова Снимка: архив, БТА
fallback

Оставката на вътрешния министър Веселин Вучков е била подадена неочаквано, съобщи вицепремиерът Румяна Бъчварова пред журналисти в МС.

Oще по темата
Бъчварова уточни, че предложение за нов главен секретар на МВР от страна на Вучков не е било направено.

„Беше позиция на министър Вучков, който се позова на едно становище на правна дирекция, тук в Министерски съвет, което той каза, че не приема по повод на следващите стъпки при приложение на новия Закон за МВР“, заяви тя относно мотивите на министъра. В становището на правна дирекция на МС се посочва, че смяна на шефовете на ДАНС и главния секретар на МВР не е добре да се прави към настоящия момент.

Оставката беше връчена и беше приета от премиера, ще се обсъди малко по-късно, каза още Бъчварова.

На въпрос от коя партия ще бъде новият вътрешен министър, тя отговори, че квотното разпределение на позициите в правителството остава същото, тоест новият МВР шеф ще е от ГЕРБ.

Попитана дали премиерът Борисов е опитал да разубеди Вучков за решението му да подаде оставка, Бъчварова отговори лаконично: „Премиерът прие оставката му“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 9 години

Е явно премиерът се е запънал като магаре на мост и не иска или не може да развали договорката с ДПС за Лазаров и Писанчев.По-добре да жертва един от що годе читавите министри от този кабинет отколкото да излезе от така нареченият модел "КОЙ".То всичко ще си излезе наяве,по делата ще ги познаете е писано в Библията. Моделът "КОЙ" явно се употребява от почти цялата политическа класа.

6

Анонимен

преди 9 години

Курманчо Исмаилов щял да бъде новият вътрешния министър.

5

Анонимен

преди 9 години

ЗАЩОТО ВИНАГИ ВЛИЗАТЕ В НЯКАКВИ ДОГОВОРКИ С РАЗНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ! КАТО НЕ МОЖЕТЕ ДА УСТОЯВАТЕ НА НАТИСКА НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА *** ДА ЗАЩИТАВА СВОИТЕ ДОНОСЧИЦИ ЩЕ СИ ОТИДЕТЕ ВИЕ !СМЯТАМ ЧЕ БОРИСОВ Е ЗАПЛАШЕН ПО НЯКАКЪВ НАЧИН И АКО Е ЗАВИСИМ И НЕ Е ЧИСТ И СЕ СТРАХУВА ДА СИ ХОДИ !

fallback