Снимка, архив: Булфото
fallback

Парламентът прие решение за спиране на износа и изпращанията на необработен дървен материал. Мораториумът влиза в сила от обнародването му в Държавен вестник и ще е в срок за три месеца.

Министърът на земеделието и храните е задължен да издаде заповед за забрана на износа на необработен дървен материал - стоки с кодове 440110, 440320, 440391, 440392 и 440399 по Комбинирана номенклатура, съгласно регламент за изпълнение на ЕС, за срок три месеца, съобщи БТА.

Oще по темата
В същия срок трябва да бъдат предложени законодателни промени и промени в подзаконовите нормативни актове, свързани с подобряване на контрола върху дейностите в горските територии и противодействие на незаконната сеч.

От "Атака" настояваха мораториумът да е безсрочен, но предложението им не беше прието.

Заместник-председателят на земеделската комисия Светла Бъчварова от "БСП лява България" заяви, че групата подкрепя мораториума, но при условие, че в рамките на три месеца се направят законодателни промени, които да повишат контрола върху сечта.

Тя изрази надежда, че и по тези стъпки ще има консенсус между парламентарните групи, както е било при обсъжданията в земеделската комисия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

сб

преди 9 години

140 години са нужни , за да може една гора да е ефективна! В МОМЕНТА Е НУЖНА НАИСТИНА ПЪЛРА ЗАБРАНА НА СЕЧТА ! тЪЖНО МИ Е ЗА НАЦИОНАЛЕН ПАРК КАРАНДИЛА ! ОСТАНА БЕЗ ГОРА ! ЗАЩО ПРЕХОДА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА С ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ? ДОКОГА? ИЗСИЧАНЕТО НА ГОРИТЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ЧОВЕЧЕСТВОТО ! ДА БЪДЕ ОБЯВЕНО ЗА КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! СРЕЩУ НЕГО ДА СЕ ИЗПРАВЯТ ВСИЧКИ СИЛОВИ ИНСТИТУЦИИ ПО СВЕТА ... НАШИТЕ ДЕЦА ПО ЧУКАРИ , ПЯСЪК И ЧАКЪЛ ЛИ ЩЕ ЖИВЕЯТ? мЪРТВИ ПОЛИТИЦИ- МЪРТВА ПРИРОДА!

21

Анонимен

преди 9 години

Стига с тоя Орешарски бе, ДПС се отчита на всяко правителство от 90-те години. Както ги настъпиха с репортажи по телевизията, така "подкрепиха" за заема. То затова бяха и репортажите в проправителствените телевизии. Много сме наивни това българите.

20

Анонимен

преди 9 години

Нещата са много прости,но няма воля и интереси да се решат! Да се дава разрешение за сеч само на фирми ,които преди това са залесили.Залесяваш 5000 д/ка имаш право на сеч върху 3000 д/ка.Не си залесил - не може да сечеш. Така е и в селското стопанство-жъне този , който е засял.

fallback