Снимка: архив Булфото
fallback

Министърът на културата Вежди Рашидов е предложен за академик на Българската академия на науката (БАН) в областта на изкуството и изкуствознанието. Това става ясно от публикуван на сайта на академията списък с номинирани в рамките на конкурса за академици, съобщи bTV.

В същата област са номинирани писателят и преподавател в СУ проф. Боян Биолчев, Анжел Вагенщайн, Аксиния Джурова, Любомир Левчев, Георги Минчев и др.

Според правилника на БАН номинации в конкурсите за академици могат да правят групи академици (не по-малки от 4 души, от които поне двама са от областта на конкурса), научните съвети на институтите на БАН и Селскостопанската академия (ССА), факултетните съвети от висшите училища в страната и централните ръководства на творческите съюзи.

Действащият министър на културата е получил една номинация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 9 години

Санкта Симплицитас!/означава Свещена Простота, или в нашия случай, Простотия/Отнася се за "коментаторите" тук и в другите подобни съобщения. Един мой познат използваше поговорката"*** народ - слаба държава!"

46

Анонимен

преди 9 години

Боико Борисов подаде оставка за 2 капки кръв на орлов мост със законното си правителство.И каза аз не съм правил асвалт дасе лее кръв и достоино подаде оставка.А вие мръсни комонета ето какво правите избиватесе едни на други,зада може мръсната ви завист и корупция да властва.Вие несте хора товае доказано със стотици години.Ако проговорите за гн Боико Борисов лоси неста стеви е.а ...... извратена.Боико таче и милее и за вас мръсни *** и за всички Българи и хора по света.

45

ШибиРиби

преди 9 години

Ми той министър стана, що да не стане и академик. Ицо Стоичков да не е сам, нали и той там доктор на науката... хаха. Напред науката е слънце, която във душите грей! То както е тръгнало всичко наопаки, на 24 май може Българската Народна Армия да манифестира.

fallback