Мая Манолова. Снимка, архив: Булфото
fallback

Соцдепутатката Мая Манолова и младежи от БСП заляха парламента с нови банкноти с лика на финансовия министър Владислав Горанов. Този път те са в по-голям формат и всяка е с номинална стойност 16 милиарда лева. Толкова е и стойността на дълга, който парламентът ратифицира по предложение на Горанов преди два дни.

Oще по темата
Миналата седмица Манолова пусна първите „горановки“. Те бяха с по-малък размер и всяка бе на стойност 10 000 лева.

Тогава финансовият министър коментира, че хората обикновено застават на банкнотите около 100 години след смъртта си, и благодари Манолова, че го е превърнала в жив класик. Тогава Горанов предположи, че и премиерът може да му завиди, че той, а не премиерът е на банкнотата.

На гърба на новата банкнота са изписани имената на всички депутати, които гласуваха в подкрепа на дълга.

„Младежите сметнаха, че всеки глас на депутат струва 100 млн. лв. дълг.“, обясни Манолова. Тя разказа, че е имало идея и върху банкнотата да пише: „7 милиарда длъжници, 160 храненици.

„Това е срамният списък с депутатите, които предадоха гражданите и собствената си съвест“, каза още депутатката и допълни, че издател на банкнотата е кабинетът „Борисов 2“ „с любезната подкрепа на пет парламентарни групи“.

Манолова се възмути, че ратификацията на парламента на договора на правителството за новия заем вече е обнародвана в Държавен вестник.

„От днешния брой разбираме, че Росен Плевнелиев минути след като парламентът гласува тази ратификация я е пуснал. Остава загадка как президентът буквално за минути е прочел съдържанието на договора, който е над 300 страници, но не сa обнародвани самите договори с банките“, заяви тя.

Манолова протестира срещу факта, че договорите с банките не са станали публични.

„Българските граждани имат право да знаят конкретните параметри на тези договори, колко ще се плати като комисиони, колко ще се плати на дилърите, какви плащания ще получат адвокатските кантори“, настоя тя.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

66

От Варна

преди 9 години

Поздравления за фотографа!

65

Ани

преди 9 години

Аз помислих че Мая пак е почнала да печата фалшиви бюлетини, пък то било увековечаване на дълга. Все пак, той нали е за плащане на зулумите на социалистическите правителства. Аз и друг път съм споделяла че основата на проблемите в България е социализма. По-малко социализъм по-добре.

64

печатница КОСТИНБРОД

преди 9 години

Да се помисли ИМА ли Манолова ВРЪЗКА(топла!!) с ПЕЧАТНИЦА???Мнго бързо ги фабрикува тези мнгобройни банкноти.1.ДПс ни занимава с ГЛУПОсти: не успя пожара във Варна, сега пък- надраскаха ТЕХНИ хора джамии.2.Манолова У'Мре да си прави "шегички", като СИ мисли, че е УМНО!!Манолова, Адемов, Местан, правите ли нещо градивно за РБългария или само ПОЛУЧАВАТЕ ГОЛЕМИ заплати, за ИНТРИГИ???Срам и позор за вас!!!Но има Господ.

fallback