Цветан Цветанов. Снимка: архив, БТА
fallback

Шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов отказа да коментира решението на Георги Първанов да подаде оставка като лидер на АБВ. Той даде да се разбере, че това не е проблем за ГЕРБ, защото важно било да има комуникация в парламента и да се постигат поставените цели.

Според Цветанов промяната в позицията на АБВ не трябва да се приема за отстъпление. „И ГЕРБ понякога е правил промяна на свои политически решения. Това, че си променил позицията си, не значи, че си направил отстъпление. Можеш да си искрен и да декларираш, че променяш позициите си в интерес на държавата“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ.

Oще по темата
Той не пожела да коментира решението на Първанов да се оттегли. „За мен е важно като седнем и дискутираме принципни неща относно дневния ред и законодателството в парламента, да търсим консенсус и да правим взаимни отстъпки, за да можем да реализираме целите си“, каза той.

В управляващата коалиция няма напрежение след драматичното гласуване на новия дълг от 16 милиарда лева, стана ясно още от думите на Цветанов.

„Мога да ви кажа, че към настоящия момент не съм усетил напрежение в отношението помежду ни и диалогът, който водим с всички партии“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ. Той каза това на фона на припомнянето, че Патриотите гласуваха „въздържал се“, а АБВ подкрепиха дълга, въпреки че първоначално заявиха, че няма да го направят.

Цветанов обясни, че с Патриотичния фронт се водят искрени разговори. Той припомни, че именно заради ПФ е било отложено със седмица гласуването на дълга. „Времето може би е било малко, за да получат подкрепа от избирателите си за формиране на позицията им в парламентарната група“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 9 години

има съществен напредък, доста отракани са станали шефовете на герб. Непрекъсната манифестация на държавнически подход. бсп-то дълго ще им дишат прахта. Така и трябва.

15

Анонимен

преди 9 години

Купиха на Гоце хората и сега няма коментар. Така на Цуцко му се отваря възможност за още 6 апартамента но....законно. внучетата му ще имат избор. Блазе им!

14

Бееее

преди 9 години

А БЕ ВЕЕЕЕ , можеш и без ръце.....

fallback