Найден Зеленогорски Снимка: архив, Булфото
fallback

Реформаторският блок потвърди, че ще подкрепи ГЕРБ за тегленето на новия дълг от 16 милиарда лева. Това стана малко след като другият партньор в мнозинството - Патриотичният фронт, обяви, че няма да застане зад заема.

Oще по темата
„Като имаш дългове, трябва да си ги плащаш. Това е все едно да имаш ипотека и да не я покриваш“, каза съпредседателят на групата на Реформаторите Найден Зеленогорски.

Той информира, че дълговете, които трябва да се плащат през следващите две години, са в размер на 11,7 млрд. лв.

И Зеленогорски припомни, че задълженията са трупани в продължение на десетилетия.

„Крайно непочтено е да кажем на хората, че ние ще поставим под съмнение стабилността и обслужването на дълга, което ще е за първи път след времето на покойния Луканов“, каза още Реформаторът.

Той разкритикува БСП, че са за манипулирали хората, че става дума за ново задължение, но три четвърти от него всъщност са старите задължения.

В замяна на подкрепата си Реформаторите обявиха, че очакват реформи, които да намалят дефицита и още пари за детски спорт.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

кали

преди 9 години

Оставка за РБ !!!!

17

me

преди 9 години

"Зеленогорски: Като имаш дългове, трябва да си ги плащаш" - като теглиш нови дългове. Надявам се тегленето на този дълг да е така нужният ни повод да излезем на протести, защото ни направиха на пълни маймуни и това вече е просто срам не за тях, а за НАС! Вкарват ни в сценария на Гърция и дълговото робство!

16

Крадец!

преди 9 години

Плевенския крадец Зеленогорски като еправил дългове за да взема рушвети нека сега си плаща дълговете сам или с Меглена Кунева ( Баба Яга). Но в нкакъв случай да не ни ангажира нас!

fallback