Снимка: Булфото, архив

Даниела Дариткова от ГЕРБ е готова да оглави здравната комисия, ако колегите й гласуват доверие, коментира тя на влизане в сградата на НС, цитирана от БТА.

Още по темата
Постът се оваканти, след като по-рано днес ген. Стоян Тонев подаде оставка като депутат заради скандали със загуби на ВМА, на която той беше дълги години директор.

Аз приключих мандата като председател на комисията в 41-то НС, така че, мисля, че познавам спецификата на работа и ако колегите ми гласуват доверие, ще трябва да се заема с тази дейност, посочи тя.

Дариткова коментира, че ген. Стоян Тонев сам е взел решението да подаде оставка. Тя посочи, че не е чула официално изпълнителната комисия на ГЕРБ да е свалила политическото си доверие от него. Това бил медиен коментар.

Всеки има право да защити името и честта си и смятам, че това е една достойна постъпка, коментира Дариткова.

Тя не знае дали ще й бъде предложено да оглави комисията и ще разбере по-късно на заседанието на групата на ГЕРБ.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова очаква този въпрос да бъде обсъден на заседанието на ПГ на ГЕРБ, тя обаче не отговори дали е готова да оглави здравната комисия.

Атанасова определи оставката на Тонев като личен избор, а него като професионалист. Ситуацията във ВМА трябва да се изясни, смята Атанасова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase