Снимка: архив, Булфото

От Патриотичния фронт са предоставили на премиера Бойко Борисов списъци с хора за назначения. В замяна патриотите щели да гласуват в подкрепа на новия държавен дълг, съобщава в. „Труд“.

По информация на всекидневника желаните постове са в държавните агенции и търговските дружества.

Още по темата
„Огромна власт сме дали за партии, които няма да са в парламента, ако сега има избори. А те имат вицепремиери, областни управители и заместник-министри. Но излизат и казват - няма да подкрепим“, припомнят от ежедневника реакцията на премиера от вчера. "Дадохме коледни надбавки, сега 50 млн. лева трябва да извадим за великденски. Когато свършим работата, се тупат в гърдите, а в същото време не ни подкрепят”, допълни още той.

Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО и съпредседател на ПФ, е лобирал пред вицепремиерите Меглена Кунева и Румяна Бъчварова за назначаването на Борис Борисов за шеф на Държавната агенция за българите в чужбина.

Към момента Борисов е юрисконсулт на фондация на ВМРО.

Каракачанов отрече категорично слуха. „Патриотичният фронт нито се купува, нито се продава“, отсече той.

Вчера обсъждането и гласуването на новия дълг в Народното събрание по предложение на другия съпредседател на Патриотичния фронт – Валери Симеонов. Отлагането бе подкрепено от ГЕРБ, ПФ, БДЦ и АБВ. „Против“ гласуваха БСП, ДПС и Атака.

Валери Симеонов вчера оглави комисията за проверка на енергетиката в парламента. Той беше избран с гласовете на ГЕРБ и Реформаторския блок.

В комисията, която ще работи два месеца, влизат още Валентин Николов от ГЕРБ, Таско Ерменков от БСП, Рамадан Аталай от ДПС, Мартин Димитров от Реформаторския блок, Георги Недев от БДЦ и Лъчезар Никифоров от АБВ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase