Снимка: архив, Булфото

Един от лидерите на Патриотичния фронт - Валери Симеонов, оглави комисията за проверка на състоянието на енергетиката в парламента. Кандидатурата му беше прокарана от ГЕРБ и Реформаторския блок.

Двете формации гласуваха срещу кандидата на другия партньор в коалицията АБВ – Лъчезар Никифоров. Комисията за проверка и оценка на състоянието на енергетиката беше идея именно на АБВ, партията на Първанов инициира и създаването й.

Още по темата
АБВ беше формацията в мнозинството, която най-остро разкритикува взимането на новия дълг. Лидерът й Георги Първанов обясни, че депутатите му няма да я подкрепят и няма да размислят от тази позиция.

От „Атака“ обвиниха Патриотите и ГЕРБ, че са направили сметки за подкрепа на дълга и за подкрепа на лидерството в комисията. Националистите предложиха за председател на комисията за проверка на енергетиката Магдалена Ташева.

За членове на комисията бяха избрани Рамадан Аталай от ДПС, Мартин Димитров от РБ, Георги Недев от БДЦ, Магдалена Ташева от „Атака“ и Лъчезар Никифоров от АБВ. Комисията се избира за срок от два месеца.

В мотивите си да поискат създаването й АБВ обясниха, че липсва желание за промяна на актуализираната стратегия в сектора.

„Нужен е и реален консенсус за необходимите оздравителни мерки“, посочи Кирил Цочев. Формацията настоя и за пълен преглед на енергийните проекти в страната. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase