Менда Стоянова Снимка: архив, Булфото
fallback

Ако ратификацията на предложения договор с четири международни банки за посредничество при поемането на 16 млрд. лв. външен дълг в периода 2015-2017 г. не мине през парламента, може да изпаднем в ситуация да нямаме възможност да си връщаме дълговете. За това предупреди шефът на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова от ГЕРБ, след като днес по искане на ПФ Народното събрание отложи за неопределен срок гласуването му.

„Ако това споразумение не мине през парламента, това означава, че не можем да се появим на световния пазар, а това поставя под риск връщането на дълговете. Можем да изпаднем в ситуация, в която трябва да обявим мораториум по плащането, а това е страшно, помним мораториума на Луканов и какво последва след него“, коментира тя.

Oще по темата
Според нея няма нито една причина да се променят параметрите на договора.

„Когато човек взима кредити, трябва да ги върне и така се е получило, че за тези три години до 2017 г. има струпване на падежи“, обясни тя.

Менда Стоянова посочи, че банките от договора са дилъри, ще потърсят най-подходящите инвеститори и ще предложат най-изгодните условия на България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

132

ГЕРБ са убийци

преди 9 години

Тя Менда, тия мурафети ги е научила по време на службата си при цар Киро. Сега ги пробутва на електората. Този заем е одиране на кожите. Хора, следете кой депутатин ще гласува за заем и му пригответе присъдата. Тези заеми, дето сте ги направили, до мене не са стигнали. и до обикновенните хорица, дето си броят стотинките. Плащайте си ги от джобовете. Оказва се, че Гербер електоратът е неограничено ***, след като гласува за алчни търгаши на собствения си народ.

131

тази кака лъже

преди 9 години

Това е лъжа, в бюджета за 2015 година има точни разчети какво да се плаща и какво да се получава. Как така изведнъж през февруари - заем от 16 МИЛИАРАДА!!!!

130

hdhdhd

преди 9 години

Излиза, че на тях така им е харесва....много добре всички депутати знаят , че ако имам мажуритарен вот и друго управление лапането свърши... Ако се мотаем още отиде стига са мързелували Да излизаме и да си искаме мажуритарната система къде сме ..стига сме спали

fallback