Снимка: bgonair.bg
fallback

Крайно непопулярна мярка е въвеждането на 10% данък върху пенсиите на работещите пенсионери и трудно ще бъде подкрепена от парламента предвид размера на пенсиите у нас. Така бившият социален министър Хасан Адемов коментира спорната идея на Асоциацията на индустриалния капитал в България, обсъдена на дискусията от 17 февруари за пенсионната реформа, в сутрешния блок на България Он Ер.

Oще по темата
"Пенсионерите работят, защото пенсията, която получават, не е адекватна за техните потребности и от тази гледна точка има хляб в тази дискусия, но на този етап едва ли може да се стигне до експертно решение. Според мен поне на този етап тази мярка изглежда невъзможно да бъде приета.",  обясни Адемов.

Бившият социален министър коментира и решението на депутатите да създадат временна комисия, която да проучи финансовото състояние на пенсионно-осигурителните дружества и управляваните от тях универсални и пенсионни фондове. Според него тази комисия ще допринесе за повече прозрачност.

временна комисия, която в срок от един месец да проучи финансовото състояние на пенсионно-осигурителните дружества и управляваните от тях универсални и пенсионни фондове и прилагането на регулаторната рамка.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2015/02/17/komisiia-v-parlamenta-shte-prouchva-pensionnite-fondove.254771
 

"Има очаквания от обществото да има по-голяма прозрачност върху дейността на частните пенсионни фондове, а не да създадем наднадзорна комисия, която да контролира Комисията за финансов надзор. Трябва да дадем възможност на народното представителство и обществото да се запознае в детайли и да има по-голяма прозрачност в дейността на тези фондове, защото не е тайна, че голяма част от българските граждани нямат и елементарна представа какво се случва с техните пари.",  коментира Адемов.

Половината от българските граждани, които имат право за участие в универсалните пенсионни фондове, са служебно разпределени по фондовете, подчерта бившият социален министър. По думите му хората не знаят в кой фонд са и съответно очакванията са много големи.

Чуйте коментара на Хасан Адемов за пенсионната реформа във видеото на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

атанас тодоров

преди 9 години

Още един начин да съсипят българския народ.Данъци и такси върху всичко,а народа да му мисли..Ще ни съсипе това правителство

28

Анонимен

преди 9 години

А са ми барнали пенсията,а съм минал у сивио сектор!Шефа ми спестява сто кинта,а аз получавам към заплатата още стотак от горе!Наколко десетки,а защо не и стотици хиляди като мене,минимум по 150 лвданъци и удръжки,нека да познаят колко ще спечелят и колко ще загубят!Обаче такива депутати пращящи от мозък са поне 3/4 от НС и за това резултатът е подобен!

27

Анонимен

преди 9 години

До СиянаСияно,много си проста ***-а-а-а-а!Ако такива,като Стефан Данаилов източваха държавата и то по тоя начин здраве да е!А източването върви,поради *** парчета като тебе!

fallback