Снимка: архив Булфото

В ГЕРБ има матриархат, жените в партията се държат като учителки, които казват какво да се прави. Това обвинение отправи депутатът от Патриотичния фронт Емил Димитров-Ревизоро пред Нова телевизия. Според него Борисов трябва да дисциплинира министрите си и да пуска шамарената фабрика. „Борисов го играе и съдия, раздава присъди на съдиите. После вече е владика – дава индулгенция на МВР и ДАНС”, възмути се депутатът.

Още по темата
Той припомни скандала с оттеглянето на текста, с който щяха да се освободят със закона за МВР шефът на ДАНС и главният секретар. „Ние внасяме поправка за смяна на ръководството на ДАНС и главния секретар, иска се почивка от ДПС, звъни се в Брюксел и Борисов го върна”, обясни Димитров.

Той описа премиера и като законотворец, който внася закон, но на другия ден вече е президент, защото отменя сам своите закони като си налага вето, казвайки на депутатите си да оттеглят този или онзи закон. Така според депутата станало с пенсионната реформа, с БДЖ, с енергетиката.

„Аз съм дал гласа си и искам Борисов да успее, да го видя като генерал, човек, който раздава шамарената фабрика”, каза Ревизоро. Той призова премиерът да дисциплинира министрите си и констатира: „Имаме матриархат и сам петел в кокошарник”.

Емил Димитров обясни, че в парламента има три-четири жени от ГЕРБ, които се надпреварват една друга за благосклонността на премиера. „Те се държат като учителки – или ще направиш каквото искам, или ще се обадя на директора, тоест на Борисов”, каза още Ревизоро. Той нареди в редицата на матриархата Менда Стоянова, Цецка Цачева и Цвета Караянчева.

„Когато водиш разговор, не знаеш с кой говориш – с тях, с Борисов или с този, който ще се обади”, каза още депутатът и допълни, че той се разбира много добре с мъжете в ГЕРБ и с жените в БСП.

Емил Димитров обвини Борисов и че е произвел един хайлайф от министри и хайлайф от доведени лица, които правят, каквото искат, но зад гърба му. „Можеш ли да готвиш нещо от три месеца и да го внесеш така, че да не стане”, попита той по повод тегленето на новия дълг от 16 млрд. лв.

Той обясни и че тегленето на тези 16 млрд. лв. демонстрира стила на управление. Ревизоро припомни, че в две парламентарни комисии гласуването за заема е било наравно, тоест не е дадено съгласие. „Представете си имате един мач, в който играят два отбора, мачът е свършил, ти си вкарал с два гола повече на другите, отиваш в съблекалнята и съдията казва – отменям ти три гола, за да може онези да водят с един. Смятате ли, че след като мачът е свършил, е редно, в съблекалнята съдията по телефона да каже кой е победител?”, попита той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase