Снимка: Архив Булфото
fallback

След изграждането на оградата по българо-турската граница се отчита рязко намаляване до 7 пъти на опитите за незаконно пресичане на територията на страната. Това каза по време на парламентарния контрол министърът на вътрешните работи Веселин Вучков относно регистрираните опити за незаконно преминаване на нелегални имигранти, предаде "Фокус".

„Има установени 49 опита за незаконно навлизане на територията на страната чрез различни способи за преодоляване на това съоръжение, като само в четири от тях лицата не са били заловени.

Той уточни, че 23 от начините за преминаване са чрез срязване, чрез покриване с дрехи са 8, чрез използване на клони и дървета – 13 и чрез използване на стълба – 7.

Министър Вучков добави, че сред методите за възпрепятстване на незаконното пресичане на границата са и интегрираната система за видеонаблюдение, мобилните патрули, секретни постове и патрулни кучета.

„Към момента изходното задание за проектиране на ново инженерно съоръжение по българо-турската граница с дължина 131 км е изготвено”, каза още министър Вучков. Той отчете, че системите за наблюдение са особено полезни за целите на сигурността, но обясни, че за тях се изисква голям финансов ресурс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

бургазлия

преди 9 години

нека господин МВР да дойде веднаж заедно да изкараме една нощна и една дневна смяна от по 12 -16 часа и тогава да говори че са намалели опитите .тръгнат ли нямат спиране ние сме регистратори без права и без оръжие.

20

Bez

преди 9 години

Otkakto publikumarar ikonomicheski statisticheski sanninga za BG v Siria?

19

муспи

преди 9 години

Нашите медии не случайно се сочат за образец на Новия Ред. Това което пишат значи точно обратното. Оградата нищо не спира, но е построен този жалък плет за да се откраднат и парите спуснати за ограда. Планът е да се ликвидира България и затова я заливат с диваци, - "нашите" правителства си заработват милионите като провеждат този план.

fallback