Пламен Димитров. Снимка, архив Булфото

Правителството се справи в определена степен с политическата нестабилност, а премиерът Бойко Борисов се научи да управлява. Това заяви пред журналисти президентът на КНСБ Пламен Димитров като оценка на първите 100 дни от управлението на кабинета.

Нашата оценка по-скоро е оптимистична към момента и по-скоро е добра, посочи той.

Министър-председателят Бойко Борисов действа по много по-мъдър начин, отколкото действаше при предишното управление. Сякаш в момента се е научил да управлява и то доста сложно, с много вътрешни напрежения, които успява да овладява, отбеляза президентът на КНСБ.

По думите му държавата е по-малко зле, отколкото беше преди три месеца - като политическа стабилност, финансова стабилност и като намерение и надежда, че може да има някакво управление у нас.

Тази сложна коалиция започна по някакъв начин да работи, не казвам, че е по най-добрия, коментира Димитров. Според него здравният министър работи по най-лошия начин. Като добър пример Димитров определи разрешаването на проблема с БДЖ.

"За мен са решаващи три неща, които ще станат през следващите месеци - ще се намери ли решение за пенсионната система и как ще продължи реформата там, дали ще се сложат на масата намерения за нова икономическа и индустриална политика и дали политиката по доходите ще бъде изведена напред в тази необходимост, която икономиката позволява", каза Димитров.

В момента икономиката позволява по-високи доходи, но затова трябват политическа воля, посочи той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase