Снимка: архив Булфото
fallback

Фаворитът на управляващите за шеф на НЗОК е д-р Глинка Комитовq пише в. "Сега". Комитов познава работата на здравната каса, тъй като в продължение на 8 години - от 2002 до 2010 г., беше неин зам.-директор по медицинските дейности, а след това оглави столичната здравна каса. Понастоящем той ръководи софийската Втора градска многопрофилна болница.

Oще по темата
Останалите двама претенденти за поста са настоящият шеф на НЗОК д-р Румяна Тодорова, чийто мандат изтече на 12 февруари, и бившият директор на регионалната каса в Пловдив - Иван Маджаров.

Д-р Димитър Петров пък ще заеме поста подуправител на мястото на д-р Динчо Генев. Д-р Петров също има стаж в ръководството на НЗОК - той оглавяваше институцията близо единайсет месеца през 2002 г. През последните години е старши експерт към Българския лекарски съюз.

"До две седмици ще имаме нов директор на здравната каса", обяви вчера проф. Стоян Тонев от ГЕРБ. Следващия вторник кандидатурите ще бъдат официално представени в парламентарната здравна комисия, а в сряда Народното събрание ще гласува критериите, на които трябва да отговарят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Питащ

преди 9 години

Интересно, какво не им харесва д-р Тодорова на управляващите? Та това един от малкото директори , които са в час с всичко в НЗОК и системата. Смяна само и само да е от НАШИТЕ, е престъпление! д-р Глинга Комитов е вече за пенсия-за кога Директор. Да не говорим за голямото недоразумение- д-р Маджаров. Той показа какво може в РЗОК-Пловдив! НИЩО!

14

Анонимен

преди 9 години

Не се ли срамува от името си? Един възродителен процес за смяна на името на Глиньо Комитов.

13

vesko02

преди 9 години

До историк-анализаторТрагичното е ,че на българина това му харесва даже му се иска нещата да са още по зле.

fallback