АБВ отличи работата на Калфин. Снимка: Булфото

АБВ се оказаха най-щедри в оценката за 100-те дни на кабинета. Депутатът Георги Кючуков писа петица на работата на Борисов и министрите му. Той все пак отличи най-много работата на министъра на АБВ Ивайло Калфин.

По-рано другият партньорът на ГЕРБ, Патриотичният фронт, писа малко над четири за кабинета. Реформаторите пък се задоволиха само с оценка „посоката е вярна“.

„Това правителство осигури една стабилност в политически аспект, което е голямото постижение“, каза Кючуков. Той е убеден, че тази стабилност се оценява и отвън.

Още по темата
Депутатът от АБВ изказа резерви към финансовата политика и най-вече тегленето на новия дълг. „Няма обосновка, има неясноти и затова се въздържам от мнение“, каза той.

Кючуков беше категоричен, че една от най-силните фигури в кабинета е на министъра на АБВ Ивайло Калфин. Той припомни извоюваните от него коледни и великденските надбавки, увеличаването на минималната работна заплата и др.

Четворка писа на кабинета депутатът от БДЦ Росен Петров. Той също акцентира на постигнатата стабилност, но според него програмата на правителството все още е в твърде положителен тон. Петров разкритикува работата на образователния и на здравния министър.

„Реалната оценка за мен е, че правителството нищо не върши“, коментира пък депутатът от „Атака“ проф. Станимир Станилов. Според него най-слабите области са културата, външната политика и донякъде образованието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase