Снимка: архив, Булфото

Утре ще пристигнат швейцарски техници, които ще прегледат повредения правителствен самолет. Това съобщи транспортният министър Ивайло Московски на извънреден брифинг тази вечер.

Още по темата

Както Dnes.bg писа, правителственият „Фалкон” кръжа над час над София, тъй като колесникът на машината не е успял да се прибере при излитане към Брюксел. Там премиерът Борисов трябваше да присъства на среща на евролидерите.

Министър Московски уточни, че повредата е в левия колесник. Направени са облитания, за да могат да се направят огледи на машината от земята. „Кацането не е аварийно”, подчерта още той и допълни, че са били взети мерки за сигурността на екипажа.

В момента самолетът е под наблюдение и охрана и се очаква утре да пристигнат техници от Швейцария, които ще изработят експертизи и ще се разбере дали проблемът е технически.

Московски уточни, че до момента не е имало технически проблем по машината, който да констатира неизправност. Самолетът е сервизиран и поддържан. „Предстои компанията да извърши преглед на сегашното състояние. Рано е да се правят изводи”, заяви още Московски и допълни, че е рано да се правят изводи.

Премиерът Борисов все пак ще присъства на срещата в Брюксел, потвърди още на брифинга министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase