Снимка: архив, Булфото
fallback

Правителственият самолет, който трябваше да откара премиера Бойко Борисов в Брюксел за срещата на евролидерите, имаше проблем с колесника и кръжа над София над час, потвърдиха от правителствената пресслужба.

Самолетът на Борисов вече е кацнал благополучно на Летище София.

Oще по темата
"След няколко неуспешни захождания, всичко е наред", съобщи пред bTV шефката на пресцентъра Севделина Арнаудова и благодари за професионализма на пилотите. По думите й всички на борда са запазили хладнокръвие.

Арнаудова каза още, че „Фалкон“-ът е технически неизправен и премиерът ще излети малко по-късно с „Еърбъс“-а.

При излитането на самолета единият колесник не се е прибрал. Той обаче не можа да кацне веднага, защото е бил пълен с гориво. За да кацне безопасно машината, е било необходимо да се изразходи известно количество от горивото.

В правителствения самолет освен премиера Борисов са били и шефката на кабинета Анджелина Тотева, както и охраната му.

"24 часа". съобщава, че по време на инцидента премиерът Борисов ободрявал останалите, като им разказвал смешки и поддържал духа им. Вероятно премиерът и придружаващите го ще отлетят след няколко часа.

Утре в Брюксел държавните и прaвителствени ръководители на държавите-членки на ЕС ще обсъдят темите за борбата с тероризма и ситуацията в Украйна.

Очаква се приемането на изявление, насочено към защита на основните общоевропейски ценности и противодействие на тероризма с три основни акцента – сигурност на гражданите, превенция срещу радикализацията и сътрудничество с международните партньори.

Предвижда се в рамките на заседанието да се проведе дискусия за Икономическия и паричен съюз, с фокус върху причините за неговото създаване и развитие, анализ на причините и последиците от икономическата и финансова криза, както и изграждането на визия за следващите десет години.

*Информацията е обновена към 21.03 часа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

273

Авио-инжинер

преди 9 години

Левия колесник не се бил затворил.Това само по себе си е проблем който не може причини катастрофа даже спокойно е могло да отлетят за Брюксел и така ,проблема е че със свален колесник не може да се достигне крайцерска височина (11 000 метра) а ще трябва да летят на 4-5 хил което също не е проблем.За мен по големия проблем е че са кръжали над София да изхарчат горивото напразно, което автоматично набутва нас данъкоплатците със 20-30 хил лв.

272

Мексиканси

преди 9 години

На мене по ми харесва снимката на Винету кога е със пожарникарското парадно сомбреро с лампазите ... мяза на Пиночет само дето при него България умира. Господ предупреждава Винету с този "неприбран колесник".

271

vesko02

преди 9 години

Бойко не успял да вдигне самолета,това новина ли е?

fallback