Радан Кънев. Снимка: БТА, архив
fallback

Лидерът на ДСБ Радан Кънев смята, че още през първата половина на 2015 година ще се пристъпи към съдебна реформа в страната чрез изменения в Закона за съдебната власт и дебат за необходимостта от някои конституционни промени.

Oще по темата
Реформаторският блок с всички свои партии има ясна цялостна програма, която е максимално смела за промени в съдебната власт, заяви Радан Кънев в Добрич, цитиран от БТА.

Депутатът коментира, че най-обсъжданите промени са за разделяне на Висшия съдебен съвет на две колегии и дали институцията да има постоянен характер.

По думите на Кънев цялото управляващо мнозинство е единно за промени в съдебната власт.

Според депутата в БСП се чуват все повече гласове за реформата, само в ДПС са защитници на статуквото в правосъдието.

Голямата пречка пред новите инвестиции в страната е липсата на законност. Независимо колко е добра данъчната ни политика, докато фирмите не вярват, че могат да се обърнат към съда, докато се страхуват от корупционен натиск от властта, инвеститорите ще бъдат предпазливи, добави Радан Кънев.

Според него добър пример е Румъния, която е успяла да реформира правосъдието си и по този начин да направи "администрацията си много по-стегната и обърната към хората и бизнеса, а не към партийните каси".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Анонимен

преди 9 години

Абе Радане ти преди изборите нали ми обеща че нема да се сбираш с Бойко никога а ти и с Гоце се сбра божее божеее

12

:-)

преди 9 години

До средата на годината, ама не уточнявате коя година. Струва ми се че няма да е тази или следващите няколко.

11

Христаки

преди 9 години

Напротив Грета!Това,че всички партии са обединени около тази реформа показва абсолютната необходимост от нея.Или казано с други думи гьонсуратлъците пред Брюксел вече не вървят.Това,че ДПС-то е против,само затвърждава тезата на реформата.Дано да им е увряла най-после главата на тези,че ако не започнат да работят заедно за България,ще я изтървем.

fallback