Снимка: архив Булфото

БСП да се превърне в място за диалог, в МОЛ за леви идеи, където всеки да намери място за себе си и така да се върне дискусията в партията. Това предложиха соцдепутатите Мая Манолова и Кирил Добрев по време на семинар на партията, който се проведе в Пловдив.

Идеята ни е БСП да започне да работи с периферията и така да стане живо място, а не мавзолей на социализма, обясни Манолова, цитирана от „24 часа”. Тя обясни, че ляво мислещите хора в България са много различни, затова БСП трябва да работи на две писти.

Още по темата
Депутатката, която преди време беше заподозряна, че смята да прави фракция в БСП, обясни, че никой няма намерение да цепи основата, а да работи с периферията.

Междувременно лидерът на ПЕС Сергей Станишев обяви, че БСП има потенциал не само да се стабилизира и да се очертае като  основна опозиция, но и да предложи различен модел за България и на тази основа да печели ново доверие от хората. Станишев и шефа на БСП Михаил Миков бяха организатори на семинара.

Бившият лидер на БСП обяви, че най-важното политическо изпитание за партията през тази година са местните избори. Той обясни, че са се договорили с председателя на БСП Михаил Миков съвместно с ПЕС през март да организират втори семинар, вече насочен конкретно  към местните избори, на който ще бъдат поканени и експерти от европейски партии, съобщи БТА.

„БСП скъсва с неолиберализма и специално с неговата лява проекция – социаллиберализма”, обясни пък заместник-председателят на партията Янаки Стоилов.

Другият зам.-шеф, Бойко Великов, изрази надежда, че до края на март ще са очертани левите стандарти на политика, които ще предложат на местните избори. „Има лява политика, леви стандарти в местната власт, въпросът е хората да разберат какви са и дали са приложими в тези условия”, добави той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase