Снимка: Булфото

Премиерът Бойко Борисов изказа съболезнованията за жертвите на поройните дъждове. Той увери, че институциите работят за стабилизиране на ситуацията.

„Изказвам моите най-искрени съболезнования към близките и семействата на жертвите на водната стихия и ураганните ветрове през изминалото денонощие”, написа министър-председателят в профила си във „Фейсбук”.

Още по темата
„Всички екипи на Гражданска защита, местните власти и министрите са мобилизирани в засегнатите региони и се работи за стабилизиране на ситуацията”, написа още той.

Няколко жертви и загинали е равносметката от природните бедствия в страната през последното денонощие. Както Dnes.bg писа баща и 9-годишният им син загинаха в придошлата река в землището на село Илинденци, община Струмяни.

Двама души, мъж и жена, се издирват, след като джипът им падна в река Девинска в Девин. На мястото не е открит спирачен път, вероятно шофьорката е натиснала газта вместо спирачката, разказаха близки на семейството. Според шефа на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Смолян Красимир Шотаров пред "Фокус" телата на двамата вероятно са попаднали в язовир "Цанков камък".

30-годишна жена се издирва в Петрич. Тя е изчезнала след разходка край бурните води на река Луда Мара.

Днес стана ясно и за друга жертва на стихията – млада жена загинала вчера в Русе след като дърво, пометено от вятъра, се стоварило върху автомобила й.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase