Снимка: архив, Булфото
fallback

С опита си да иницира вот на недоверие ДПС цели да се легитимира отново като основна политическа сила. Това заяви в ефира на Нова телевизия заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

По думите на Петков партията на Местан прави всичко възможно, за да запази кадровите си назначения в държавата. Според Петков в противен случай движението рискува да изпадне в още по-тежка политическа изолация, което ще доведе и до негативни изборни резултати за ДПС.

„Няма спор, че здравният министър е укорим за някои от фразите, които хвърли в публичното пространство, но при положение, че са минали едва месец и половина-два от работата на правителството, без да се оцени какво е направено в сектор здравеопазване, да се иска оставка е непродуктивен стремеж“, категоричен бе Петков.

Той бе категоричен, че подобни политически игри отклоняват вниманието от решаването на важните за обществото проблеми в сектори като здравеопазване, образование и правосъдие.

Заместник-председателят на АБВ коментира и планираната съдебна реформа. Петков беше категоричен, че АБВ участва много активно в подготовката на цялостната нормативна уредба, като от партията очакват правосъдният министър да представи своята визия как реформата ще бъде разположена във времето.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Анонимен

преди 9 години

ДПС не е етническа партия, тя еднакво добре се грижи за ***,турци,лекари и политици

25

турчин

преди 9 години

ДПС още много приказки ще чува от ***. Никога не трябваше да се допуска да се управлява с БСП. Винаги след управлението на БСП настъпва хаос в държавата.

24

долу ГЕРБ

преди 9 години

ГЕРБ не заслужава управлението, как може партия свалена от народа пак да се качи на власт

fallback