Валери Симеонов. Снимка: Булфото
fallback

Патриотичният фронт внесе промени в Гражданския процесуален кодекс, с които заяви желание да бъде ограничен натискът на монополистите върху длъжници. Депутатите на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов предлагат да се отмени чл. 417 от ГПК.

"Чрез тази разпоредба монополистите и банките получават право без съдебен процес да се снабдяват с изпълнителни листове и така сложиха ръка върху имуществото и сметките на стотици хиляди граждани и фирми“, обявиха Патриотите.

Според тях тази процедура не дава на хората възможност да защитят правата си в публичен съдебен процес.

От ПФ обясниха и че недоволството срещу тази процедура ескалира от години, но нито една политическа сила не се е престрашила да я промени.

"С предложените промени ще се сложи край на издевателството върху гражданите и бизнеса", убедени са в групата на Патриотите. В мотивите към изменението е записано, че сегашната разпоредба нарушава Европейската конвенция за правата на човека и че тя има предимство пред националното законодателство.

Патриотичният фронт обяви и че очаква да получи подкрепа от неправителствения сектор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Закона

преди 9 години

Тази промяна ще защитава САМО коректните кредиполучатели.Пешо който не плаща, ще бъде осъден много лесно.Аз обаче, който плащам двойно и тройно на банката, НЯМА ДА МОГА ДА БЪДА ОСЪДЕН.Защото банката ще трябва да докаже, че й дължа парите. Като покаже договора между нас и платеното от мен, НИКОЙ СЪД НЯМА ДА ОТСЪДИ В НЕЙНА ПОЛЗА.Сега обаче, закона позволява на банките да си изваждат изпълнителен лист БЕЗ ДА ДОКАЗВА НИЩО, САМО ТРЯБВА ДА ПОКАЖЕ ЕДИН БЯЛ ЛИСТ А 4, НА КОЙТО ПИШЕ СУМАТА КОЯТО ИСКА

19

морски

преди 9 години

Днес от 16 ч. пред президентството ще се проведе протест срещу посещението на гл.секретар на НАТО у нас и световната агресия на НАТО.

18

Анонимен

преди 9 години

ами да! крайно време е да се помисли за българите (не става дума за етнос, арменци, ***, турци и т.н.) и българското - всички гадни монополисти, които точат джоба ни, са чуждестранни банки, ел. дружества или държавни фирми, подарени 'на концесия' на чужденци. крайно време е наистина някой политик да проумее, че няма държава и икономика без хора - нито пътища, нито помощи на калпак оправят положението. човекът трябва да е в центъра, онези, които работят и плащат данъците! не мафия и крадци.

fallback