Снимка: Архив БТА
fallback

Нито една от опозиционните партии в парламента няма да подкрепи вота на недоверие, поискан от ДПС. Партията на Местан вече обяви, че започва да събира подписи срещу правителството заради здравния министър Петър Москов, който обвинява ромите в посегателства над лекарските екипи.

Oще по темата
За да се внесе вот на недоверие по Конституция са нужни подписите на една пета от всички народни представители или 48 депутати.

ДПС обаче имат едва 36 избраници и за да задействат процедурата, са им нужни още минимум 12 депутатски подписа. Засега обаче няма група, готова да ги предостави.

Първи БСП дадоха да се разбере, че няма да подкрепят ДПС, след това същото направиха и от БДЦ.

Малко по-късно и “Атака“ обяви, че няма да даде подписи на движението на Местан.

„Не, няма да подкрепяме вот на ДПС“, обяви Николай Александров от групата на националистите. Той обясни, че темата за нападенията над лекари е повдигана от „Атака“ много пъти.

„Няма как да стане да участваме в някакви политически игри на ДПС“, каза той. Депутатът посъветва хората на Местан да се запишат доброволци в „Бърза помощ“, ако смятат, че статистиката за нападение над лекари е лъжлива.

„Имам приятел, който работеше в Бърза помощ и ми е разказвал, че първото нещо, което правиш, като влезеш в циганско гето, е да гледаш зад теб да има стена, за да не те нападнат“, обясни още Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

136

Анонимен

преди 9 години

Лютви , за теб и Папата ли е расис , като казва че не може да раждаш 10 деца и да не си отговорен.Не могат да искат да живеятна гърба на другите , да раждат и да вземат детски ,за да се издържат възрастните ??Тази *** трябва да се спрат с закони !

135

Анонимен

преди 9 години

ДПС защо толкова защитава всяко ненормално поведение срещу българите .И ПАПАТА каза , не може да раждаш 10 деца и да не си ОТГОВОРЕН !Ка ще ги изхранваш, възпитаваш и изучиш !*** има деца , за да им се дават детски и да се издържат , а не за децата !А да не говорим за пълнолетни ?В другите държави мъж с непълнолетна - го съдят ?Трябва да има закон - детски до 3 деца !Да си помислят , че да имаш повече е отговорност , не че някой друг трябва да ги ги гледа !

134

Свята и Чиста

преди 9 години

Подкрепям мнението ти "roses", за жалост обаче има хора които се радват на потъпкването на човешките права. :)

fallback