Снимка: архив Булфото
fallback

С предложението си ГЕРБ да се огледа за жена кандидат-президент Бойко Борисов показа на Плевнелиев, че подкрепата му за втори мандат съвсем не е сигурна. Това смята Юлий Павлов от Центъра за анализ и маркетинг. Според него думите на премиера са жълт картон към държавния глава.

Както Dnes.bg писа, в неделя лидерът на ГЕРБ предложи пред форум на женската организация на партията активът да потърси дама за кандидат-президент.

„За мен това несъмнено говори за сериозно раздалечаване между Бойко Борисов и Росен Плевнелиев. Някои наблюдатели го определиха като червен картон. Това може би е малко пресилено, но поне жълт картон със сигурност е“, каза Юлий Павлов.

Oще по темата
Според него от думите на Борисов е станало ясно, че се обсъждат алтернативи на Плевнелиев. „И ако ставаше дума за самия Бойко Борисов, това би било разбираемо. Но когато той казва „Да сложим жена“, дори без да конкретизира коя, и това го противопоставя на действащия президент, е много сериозен сигнал“, убеден е анализаторът.

Той не се нае да анализира каква е причината за раздалечаването. Павлов обаче припомни, че наскоро президент и премиер публично разминаха позиции, когато държавният глава се противопостави на идеята да се праща армия на границата. Борисов пък, макар и да е уверил, че военни подразделения няма да се пращат, обяснил, че в това няма нищо лошо.

Според Юлий Павлов това не бил първият случай, в който раздалечаването се виждало.

Анализаторът не се ангажира да прогнозира дали Борисов ще се кандидатира за президент, или не, както това направи по-рано здравният министър. Dnes.bg вече писа, че Петър Москов обяви, че е готов да се хване на бас, че премиерът няма да бъде кандидат за държавен глава. Според Юлий Павлов няма яснота дали през лятото на 2016 година ще управлява сегашното правителство и дали няма да има предсрочни избори.

В същото време той прогнозира, че ако днес има предсрочен президентски вот, то кандидатът на ГЕРБ ще го спечели.

Павлов разкритикува управляващите, че ще обявят управленската си програма със закъснение. Очаква се документът да бъде представен в сряда, стана ясно от думите на вицепремиера Румяна Бъчварова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 9 години

прочетете Хроники на Човешкия вид на Майк Резник: Рай, чистилище и АД. Занимателно четиво! След корумпираните демократи на власт винаги идват генералите.....

76

американецо

преди 9 години

Комунйе, как сте? Папкате ли акита от мъка, че бате Бойко пак е премиер? Имам новина за вас - следващият президент на България, било то мъж, или жена, ще е от Граждани за Европейско Развитие на България, или накратко казано ГЕРБ!

75

Анонимен

преди 9 години

B.B E NOMER 1 KATO POLITIK, KATO MAG, KATO CHOVEK, KATO TARIKAT ! MOGE DA SE KAGE CHE E PERFEKTEN, IMA I ZLATNO SARCE, SHTOM MU SE ZANIMAVA S BAKIITE NA BG ????

fallback