Снимка: архив, Булфото
fallback

Стабилно управление е възможно и без ДПС. Това обяви шефът на групата на ГЕРБ Цветан Цветанов в началото на новата сесия на парламента. Депутатите започнаха днес първото си заседание след коледната и новогодишната си ваканция. В изявлението си от трибуната на парламента Цветанов обяви, че за ГЕРБ и за страната проблем е слабото ляво.

Oще по темата
„Опозицията ни не се развива и това е проблем за нас, но се превръща и в проблем за страната“, каза шефът на депутатите от ГЕРБ. Според него забавените проблеми по оздравяване на лявото дебалансират политическата система.

В първото си изказване в парламента за новия политически сезон Цветанов обяви и приоритетите на управлението за тази сесия. Сред тях са стабилна банкова система и консервативна фискална политика, които да гарантират, че няма да се повтори кризата „КТБ“. Управляващите ще стартират и съдебната реформа, както и реформата в сектор сигурност, където ще бъде възстановена балансиращата роля на президента.

През тази сесия ГЕРБ ще върне и предишния модел на управление в Сметната палата, при който отговорността се носи от един човек, а ръководството не е партийно парцелирано.

ГЕРБ обеща и че ще задвижи идеята си за референдум за възможните промени в изборното законодателство. Цветанов обясни, че управляващите гледат „извънредно сериозно“ на идеята да се въведе задължително гласуване.

„Заявяваме го сега, когато хоризонтът на работа на този парламент е 3 години и 9 месеца, за да не бъдем обвинени, че искаме да променяме изборните правила предизборно“, каза Цветанов и така даде да се разбере, че управляващите не са се отказали от идеята да изкарат пълен управленски мандат.

Сред другите приоритети на ГЕРБ през новата сесия са социалната политика, образованието и здравеопазването.

Цветанов направи и ретроспекция на отминалата политическа година и обяви, че лидерът му Бойко Борисов е дал исторически пример на бъдещите поколения как постъпва отговорния български държавник, като е съставил кабинет, отстъпвайки крачка назад.

Той обясни, че предстоящият тази година местен вот ще е тест за отношението на хората към управлението.

Цветанов призова партиите в Народното събрание да надмогнат партийните си интереси.

„Днес повече от всякога политическият егоизъм е неадекватен спрямо предизвикателствата на историческото време“, каза още Цветанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Анонимен

преди 9 години

Заради разделението в обществото ДПС винаги е играла ключова роля.Първо БСП не успя и ДПС я подрепи,после СДС спечели с малко и ДСП я подкрепи,после дойде Симеон,после си спретнаха една тройка,,после ГЕРБ управява с мълчаливото съгласие на ДПС,после Сергей се целуна с Местан и т.н.На местните избори ДПС трябва да бъде отстранена от местната,а след това и от изпълнителната власт.Трябва да спрът потоците от пари към Доган и партията му.

78

Анонимен

преди 9 години

Някой трябва да извади ДПС от властта.Някой трябва да каже "СТИГА".Някой трябва да заложи на достойните избиратели,а не на ***,който сега определя статуквото.Дори това да е Цветанов или Борисов,няма значение,важно е един път завинаги този тумор да бъде опериран от Българският организъм.

77

Анонимен

преди 9 години

Това го чуваме отдавна ,а няма партия на власт която дпс да не провалила,така че герб не само да говорят,а да изпълнят обещанията на техните избиратели,нямам лоши намерения срещу обикновените турци,но те май не им стана на ясно че ги използват за собствена облага.

fallback