Снимка: БТА
fallback

Вицепремиерът Меглена Кунева и външният министър Даниел Митов са си поставили за задача да направят сериозно председателство на Европейския съюз през 2018 година. Тогава България ще поеме ротационното ръководство на съюза и начело на ЕС ще застане българският премиер.

Oще по темата
Днес в Министерски съвет се проведе дискусия по българското председателство.

„С Даниел Митов ще имаме сериозна задача да направим сериозно председателство през 2018 година. Председателство, което ще промени не просто ЕС, но и България“, каза Кунева по време на форума.

Вицепремиерът обясни, че предстоят много неформални срещи и заседания на министрите. „Председателството трябва да отвори пътя на България в много посоки. Ще натрупаме много ценен опит и експертиза“, убедена е Кунева. Тя беше категорична, че процесът трябва да стартира навреме и изрази надежда, че българската администрация ще се справи.

Вицепремиерът съобщи, че страната ни ще се опита да проведе възможно най-икономично председателство на ЕС. В същото време тя обясни, че няма данни това да е правено с под 60 млн. евро. Кунева обясни, че държавата ще обсъди възможността да потърси подкрепа от бизнеса.

Вицепремиерът, която е и отговорник за сектор сигурност в кабинета, похвали започнатата реформа в МВР. Тя обеща, че ще направи всичко възможно промените да бъдат отчетени в доклада за готовността на България за присъединяването към Шенген.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

муспи

преди 9 години

Тази е изскочила от садомазохистки филм.

25

кръстоносец

преди 9 години

Бог да пази европа от вас

24

Ганчо

преди 9 години

Да, хубаво ще изхарчим 60 милиона евро за да се представим, а в страната глад и мор. Много ми прилича на пир по време на чума. Никаква файда от това председателство, някой ще си направи пи ар-акция за да може като Станишко да избяга от България като му свърши мандата. Тежко ни и горко.

fallback